NL | FR

+32 496 24 90 46 | info@net-men-kanker.be

NL | FR

NL | FR

  1. Page d’accueil
  2.  » Agenda > NET Kanker Dag

10 november, in België — en overal ter wereld, NET Kanker Dag

Koepelorgaan INCA biedt met NET Cancer Day een wereldwijd platform om met verenigde kracht en sterkere stem over NET te spreken. Vzw NET & MEN Kanker is actief lid van INCA en organiseert op NET Kanker Dag initiatieven in België. Lotgenoten en vrijwilligers helpen het realiseren. Steeds welkom om mee te helpen met de voorbereidingen en op de dag zelf.

NET Kanker Dag bewustworden
NET Cancer Day - support
NET Cancer Day - button

Waarom meer over NET praten?

NET wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd. Dat komt omdat een NET zich snel met andere meer bekende aandoeningen en kankers laat verwarren, maar ook omdat het bewustzijn van NET bij medici ontoereikend is. Echter, zoals bij alle kankers, een vroege detectie is de sleutel tot verlenging van leven en in sommige gevallen tot genezing.

NET wordt vaak te laat gediagnosticeerd. Tegen de tijd dat de patiënt een juiste diagnose krijgt, is bij meer dan de helft van de patiënten de neuro-endocriene kanker reeds in een vergevorderd stadium. Dan is er voor de meeste patiënten geen genezing meer mogelijk.

Om het met de slogan van de patiëntenvereniging te duiden: “Dat is het nu NET, MEN moet er aan denken”, maar wat je niet kent, herken je niet. Dus meer over NET praten, lezen, horen, zien, vergroot het bewustzijn, wakkert interesse aan.

Let’s Talk About NETs

Onder de hashtag #LetsTalkAboutNETs pleit men voor aandacht, bekendheid, verbeterde diagnostiek, behandelingen, informatie, zorg en onderzoek. “Let’s Talk About NETs” nodigt NET-patiënten over de hele wereld uit om hun vrienden, families, clinici en lokale gemeenschappen te inspireren om ambassadeurs te worden voor NET-kanker om zo een verschil te maken. Met de Vlaamse hashtag #bewustwordenvanNET en Waalse  #prendreconnaissancedeTNE krijgen de acties weerklank op social media.

Het grote publiek en de medische gemeenschap bewust maken van NET is één van de doelstellingen van de patiëntenvereniging.

ONTDEK de jaarlijkse NET Kanker Dag initiatieven

Toon je engagement, werk mee aan een grotere bewustwording!
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest 
Special thanks to INCA to let us make use of the INCA-theme, developed by Weberest

© vzw NET & MEN Kanker